Een paar nieuwsberichten over BFJA

Op de website Parlement & Politiek
http://www.parlement.com/id/vheq1isykjtt/a_c_m_alexander_brom

Raad van State schrapt hoge boetes voor mesttransporteur uit Haaksbergen in Tubantia d.d. 13 januari 2021

DEN HAAG/HAAKSBERGEN – De Haaksbergense Mesthandel Emaus hoeft een boete van dik 136.000 euro van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), niet te betalen.

Redactie Tubantia 13-01-21, 13:52

Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. De ILT kreeg daarmee een gevoelige tik op de vingers van de Raad van State. De boetes waren opgelegd voor een reeks vermeende overtredingen van de rij- en rusttijden, maar daar bleef in Hoger Beroep dus niets van over.

De ILT gaf Emaus na een administratieve controle aanvankelijk een boete van 136.400 euro. Volgens de toezichthouder waren ritgegevens van chauffeurs en van tankwagens niet goed bijgehouden. Daardoor konden de rij- en rusttijden niet worden gecontroleerd. De ILT trok de beschuldigingen na verloop van tijd voor het merendeel in.

Wat overbleef was een boete van 20.500 euro. De klacht daarover van Gerrold Emaus werd woensdag door de Raad van State gegrond verklaard. Het hele boetebesluit is door het rechtscollege herroepen.

In een reactie op de uitspraak wijst zijn raadsman Alexander Brom erop dat de ILT eerder al een andere boete, van 114.400 euro, had teruggetrokken. ,,ILT heeft dus boetes van 250.800 verminderd naar 0 euro”. In 2019 kwam Emaus in het nieuws op verdenking van mestfraude. Die zaak ligt nog bij Justitie.

https://www.tubantia.nl/haaksbergen/raad-van-state-schrapt-hoge-boetes-voor-mesttransporteur-uit-haaksbergen~a869c1b0/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

ook in Vee en Gewas op 13 januari 2021

https://www.vee-en-gewas.nl/artikel/383092-raad-van-state-schrapt-boetes-haaksbergse-mesttransporteur-emaus/

Voormalig uitbater naar Raad van State: Burgemeester Maas had de pik op café D’n Bel’ in het Eindhovens Dagblad op 12 januari 2021

DEN HAAG/BLADEL ‘Burgemeester Maas had de pik op café D’n Bel omdat wij een rechtszaak om het verlengen van de openingstijden hadden gewonnen’, zei de raadsman van de voormalige uitbater Jan Daniels gisteren bij de Raad van State.

Cerberus Persbureau 12-01-21, 16:41 Bron: ED

Daar vocht Daniels tegen een drie jaar oude dwangsom van maximaal 9000 euro. In ieder geval om genoegdoening te krijgen, zo bleek tijdens de rechtszaak in Den Haag. Want eerder al trok Bladel een dwangsomrekening van 3000 euro in. In Den Haag draaide het dan ook alleen nog om de vraag of de gemeente en in het bijzonder voormalig burgemeester Maas in 2017 terecht een dwangsom had opgelegd tegen de herrie.

Uit metingen eind juli 2017 bleek dat er geen overtredin­gen waren – advocaat van voormalig uitbater Jan Daniels

Volgens de raadsman van Daniels was daar geen sprake van. ‘De dwangsom was opgelegd omdat ernstige geluidsoverlast zou zijn veroorzaakt door bezoekers die buiten stonden. Maar uit metingen eind juli 2017 bleek dat er geen overtredingen waren. En toch kondigde de burgemeester op 1 augustus aan een dwangsom te zullen opleggen. De drie wethouders wisten daar niets van omdat die op vakantie waren. En dan eind december van dat jaar legde de burgemeester de dwangsom alsnog op, terwijl er tussen augustus en december ook geen enkele overtreding was.’ De gemeentewoordvoerder van Bladel zag het anders en zei dat er de afgelopen jaren talloze klachten over muziekoverlast van D’n Bel zijn ingediend.

Ik ben al die jaren zo dwars gezeten in Bladel dat mijn broer en ik de tent in 2018 hebben verkocht

Jan Daniels
Volgens de Bladelse zegsman was er alle reden om de dwangsom op te leggen, ook al werd niet duidelijk waarom de dwangsomrekening van 3000 euro uiteindelijk weer werd ingetrokken. De Raad van State zette een paar flinke kritische kanttekeningen bij het dwangsombesluit. Mocht daar alsnog een streep doorgaan dan hoopt ex-uitbater Daniels dat de nieuwe uitbaters daar profijt van trekken: ‘voor mij maakt het niet meer uit. Ik ben al die jaren zo dwars gezeten in Bladel dat mijn broer en ik de tent in 2018 hebben verkocht. Ik heb nu een horecabedrijf in Reusel en daar is de gemeente een stuk vriendelijker.’

Zijn raadsman merkte nog op dat alle ellende begon toen de burgemeester bij de rechter een besluit over het verlengen van de openingstijden verloor. ‘Dat vond de burgemeester echt niet leuk, vandaar dat hij er zich zo in vastbeet.’ De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

https://www.ed.nl/kempen/voormalig-uitbater-naar-raad-van-state-burgemeester-maas-had-de-pik-op-cafe-d-n-bel~aaf1a4fd/

Van torenhoge boete die ILT uitdeelde aan mesthandel blijft haast niets over in Vee & Gewas 23 oktober 2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) deelde in 2018 voor 136.400 euro aan boetes uit aan de Emaus Mesthandel en Transport uit Haaksbergen. Twee jaar en een rechtszaak verder is daar nog 20.500 euro van overgebleven.
Ook die boete moet de prullenbak in, vindt directeur Gerrol Emaus. Vrijdag stond hij hiervoor in hoger beroep bij de Raad van State in Den Haag. „Verschrikkelijk dat zoiets kan gebeuren’’, zei hij.

In 2019 kwam Emaus in het nieuws op verdenking van mestfraude. Die zaak ligt nog bij Justitie. Emaus heeft er nog niets over gehoord van het openbaar ministerie, bevestigde zijn juridische adviseur Alexander Brom vrijdag. De mesthandelaar ontkent overigens dat er is gefraudeerd.

136.400 euro boete
De boetes van de ILT waar de Raad van State uitspraak over moet doen hebben te maken met de Arbeidstijdenwet. Bij een controle van de administratie in Haaksbergen bleek dat de ritgegevens van de tankwagens en van chauffeurs niet overeen kwamen. Een torenhoge boete volgde van 136.400 euro.

Aan de bestuursrechter in Zwolle heeft Emaus het allemaal kunnen uitleggen, zo blijkt uit de uitspraak van de rechtbank. Zo waren er chauffeurs die als zzp‘er reden met mest voor meerdere opdrachtgevers. Die houden hun eigen urenstanden bij omdat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun rusttijden. Emaus was niet hun werkgever. Er bleef uiteindelijk één chauffeur over voor wie de ILT wel terecht een boete heeft opgelegd, bepaalde de rechtbank. De rekening bedraagt 20.500 euro.

Startende ondernemer
De mesthandelaar verklaarde bij de Raad van State dat het om een chauffeur gaat die bij hem in dienst is. Hij heeft deze man een tijdje uitgeleend aan een collega-mestvervoerder in Gramsbergen. Daardoor staan op zijn chauffeurskaart (C-bestand) meer ritten dan op de kaart van de truck (M-bestand) van Emaus.

De Haaksbergenaar was in 2018 een startende ondernemer. Hij heeft nu 23 tankwagens rijden voor mesttransport. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is niet in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Wel verdedigt de minister de overgebleven boete.

Uitspraak over zes tot twaalf weken.

https://www.vee-en-gewas.nl/artikel/371040-van-torenhoge-boete-die-ilt-uitdeelde-aan-mesthandel-blijft-haast-niets-over/

BFJA op Omroep Brabant 16 januari 2018

OmroepBrabant16012018

BFJA in het Eindhovens Dagblad 22 juli 2017

BFJAEindhovensDagblad220717

BFJA in De Kempenaer februari 2017

BFJAmediahapertKempenaer150217

BFJA in het Eindhovens Dagblad 19 april 2007070419-ed

Op Omroep Brabant 6 juni 2004
http://www.omroepbrabant.nl/news.aspx?id=28252

Wikipedia
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederland_Transparant

BFJA in Brazilië

A nova Rua dos Tabajaras

Localizada na Praia de Iracema, a rua vem sofrendo uma série de transformações por meio de novas atrações e um novo público cativo.

por Flávio Augusto, Pedro Henrique e Rhaiza Lima

A Rua dos Tabajaras tem se reinventado e começa a adquirir um novo status. O local que deixou de ser relacionado a drogas e prostituição, agora é ponto de encontro da juventude fortalezense em seus vários bares, restaurantes e casas noturnas. E em breve também será espaço de outras manifestações culturais com a nova programação do Estoril.

Pioneirismo Holandês

O maior responsável pelo sucesso recente da região é o holandês Alexander Broms, 32. O empresário chegou ao Brasil em 2009 e logo resolveu investir na Rua dos Tabajaras. “A praia de Iracema para mim é o lugar mais lindo de toda Fortaleza”, justifica a preferência.

brom

O empresário Alexander Brom conta como ajudou a levantar o astral da rua

Dono de um bar, um Café e a famosa casa de shows “Brom’s Party House”, Alexander diz que sempre foi seu objetivo trazer o público fortalezense para frequentar o local além dos turistas. A casa toca desde samba, pagode ao eletrônico e o rock, sempre abrindo as portas para novas bandas que surgem. Com uma forte política antidrogas e prostituição, o advogado preza pelo público comum, que deseja se divertir com os amigos e ouvir boa música. “Há pouco tempo, muitos pais aqui na cidade não aceitavam que os filhos frequentassem a Praia de Iracema”, lamenta.

https://lidesealgomais.wordpress.com/2013/02/26/a-nova-rua-dos-tabajaras/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s